200 g
gorzkiej czekolady
150 g
brązowego drobnego cukru
80 g masła
2 jajka
30 g skrobi
kukurydzianej
1 łyżka
kakao
100 g posiekanych
orzechów (ja użyłam laskowych)
Czekoladę połamać
na małe kawałki, masło pokroić w kostkę. Składniki umieścić w misce. Miskę postawić nad garnkiem
z gotująca się wodą. Mieszać aż powstanie gładka masa. Miskę zdjąć z garnka. Jajka
lekko ubić z cukrem, dodać do masy czekoladowej i dokładnie wymieszać. Dodać
kakao i skrobię. Dokładnie wymieszać. Wsypać orzechy. Niezbyt dużą foremkę o dowolnym kształcie wyłożyć papierem do
pieczenia. Przełożyć ciasto do foremki. Piec
20 – 30 min w temperaturze 180°C. Ciasto powinno być wilgotne w środku. Wystudzić.
Witam :) smacznie wyglądają te ciasta :) ja piekę tradycyjnie z mąką pszenną i niedawno właśnie robiłam ciasto z serii Brownie, a mianowicie sernikobrownie i tak pomyślałam, że może do swojego przepisu Brownie dodasz twaróg
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Karina
Dziękuję za sugestię. Znam ten przepis, taka wersja też na pewno pojawi się na blogu za jakiś czas :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzekolada i orzechy to jest to co uwielbiam, a Twoje ciasto jest po prostu boskie.EN
OdpowiedzUsuń